Benim Gençliğimdeki Gençlik Dizileri :)

"Kavak Yelleri" dizisini ne zaman görsem hep bir yerlerimle gülesim gelir :) Allah'tan bitiyor da kurtuluyoruz :) Dizi, 2000'lerde Cnbc-E gösterilen "Dawson's Creek" dizisinin çok ama çok kötü bir kopyasıydı. Gerçi "Küçük Sırlar" da öyle ama o da ayrı bir inceleme konusu. Orijinaline hakaret gibi gelir bana böyle kötü kopyalar. Sen orijinal bir şey yaratamadın, bari geliştir, üstüne bir şeyler kat! Ama Dawson's Creek'i özellikle gençlik dizilerini sevenlere tavsiye ederim. Çok güzel bir diziydi. Türünün en iyilerinden biriydi zamanına göre. Gerci şimdiki gençlik biraz daha "Gossip Girl"cü, Blair'ci oldu :) "Dawson's Creek" o dönemde karşılaşılabilecek bir çok farklı karakterlerle çok güzel anlatıyordu gençlikte yaşanılanları.. En azından "Gossip Girl"e göre biraz daha gerçek hayattan gibi geliyor bana. Herkes kendinden birşeyler bulabiliyordu karakterlerden birinde :) Finali de çok güzeldi.

Bir diğer dizimde "The O.C." idi. Ben bu diziye tesadüfen denk gelmiştim. İlk başta film sanmıştım dizinin ilk bölümünü :) Fakir ama yakışıklı bir gencimizin bir dizi olaylar sonucunda zengin bir hayatın içine düşmesi ve yeni ortamında yaşadıkları anlatılıyordu. Ayrıca bölüm sonlarındaki müzikler de ayrı bir güzeldi. Gene bu türü sevenlere bu diziyi de tavsiye edebilirim :) Şimdilik aklıma gelenler bunlardı. Daha sonra aklıma gelirse başka diziler paylaşırım gene :)

Bizden de daha yaratıcı dizilerin ya da hikayelerin çıkabilmesi dileğiyle :)

Not: Şu sıralarda gençlik dizisi değil ama "Taht Oyunları" dizisi ve kitabı fırtınası esiyor ortalıkta. Daha okuma ya da izleme fırsatım olmadı ama çok merak ediyorum. Bir orta dünya büyücüsü -en güçlüsü- olarak :) ilk fırsatta okuyup, izleyeceğim. Sıradakilerden fırsat gelebilirse tabi :)

RaistLin

Yorumlar

  1. cidden kavak yelleri ne biçim bişey öyle ya. İlk çıktığında çok sevmiştim ben. Ama sonra cılkı çıktı vala

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kısa Bir Ara

Gece Yarısından Önce

Kaderin Bir Oyunu mu bu? :)